<$BlogRSDUrl$>

Monday, May 10, 2004

Agressief en zwaar te verduren

Voor velen die in de charterluchtvaart werkzaam zijn, zijn er bepaalde bestemmingen waar je niet al te graag wil komen. Gisteren was ik op zo'n bestemming. Laat ik het zo zeggen, ik was op 2 van die bestemmingen.

Mijn dag begon eigenlijk heel relaxed. Echt een zondag, beetje uitgeslapen (nog een beetje brakjes van mijn Havana) en mijn reservedienst begon om 11 uur in de ochtend en zou tot 1700 duren, echter na een kwartier reserve staan werden de plannen veranderd.
Ik moest naar Arrecife en Fuerteventura. Op de MD11 (voor jullie info, 393 passagiers gaan er in) Half 2 melden en ik moest een nieuwe stewardess trainen op haar allereerste vlucht. Arm schaap. Gelijk een vlucht van 4 uur nog wat heen en dan nog naar Fuerteventura en dan nog 4 uur terug.

Heenvlucht was eigenlijk niet zo bijzonder, zonder hobbels en weinig kinderen de middelandse zee over richting Canarische Weilanden zoals het in de wandelgangen heet. Daar aangekomen begon het feest, passagiers van Arrecife (verder aangeduid als ACE) ingestapt die met ons meegingen naar Amsterdam. Gelijk een volle MD11. Toen nog in een kleine 20 minuten en ongeveer 600 kilometer per uur naar Fuerteventura (FUE), daar ging het feest in volle hevigheid verder. Slechts een kleine 100 kinderen waarvan er 17 jonger dan 2 waren, zaten aan boord samen met ooms, tantes, opa's, oma's, vaders, moeders, broertjes en zusjes. Het was net de TROS.

Uiteindelijk een half uur te vroeg geland op Schiphol waar menig kind weer slaapdronken op de luchthaven liep. De kneutertjes. Mijn nieuwe collega had zere voeten, niet gek na zo'n dag als deze. Half 2 melden en om kwart voor 3 's nachts afmelden. Toch een dag van bijna 14 uur. Petje af!

Het is nu alweer maandag en vandaag heb ik een dagje vrij. Morgen weer reserve, kijken wat er dan gaat gebeuren, welk eiland mag ik dan weer van het lijstje strepen?!


Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?